Shopping

Skrev ju tidigare att jag skulle visa upp vad jag fick med mig hem efter shoppingen i Sundsvall, så här kommer lite bilder:



Halsband som har varit slut i umeå länge från lindex, örhängen från accent




Grå tajts med dragkedjor från MQ




Mest nöjd är jag med skorna, de svarta med rågummisula är från roots och de röda är köpta på eurosko




Ljusblå/lavendellila klänning med axelpuffar från bikbok

Ni lär ju få se det mesta på inom kort! :)



Mikasday

Jag tycker att dessa tröjor från mikasday.com är riktigt snygga, herr piké tröjorna som är lite marininspirerade  är grymt fräscha. Gillar detaljerna med de fastsydda emblemen. Priset för herrpiké tröjorna ligger runt 780kr, dampiké tröjorna kostar 480. Får se om man får något bra tillfälle att klicka hem något plagg snart, jag vet flera grabbar i min närvaro som skulle passa i en sån pikétröja. De är dock rätt somriga så det får kanske vänta någon månad.

Herr:

             


Dam:

   

 

Den här tröjan skulle jag själv vilja ha


IKEA

Vi var ju som sagt i Sundsvall igår. Totte och hans pappa hämtade en bil som de ska ha som gemensamt "renoveringsprojekt" typ, tanken är väl att dom ska köra race med den så småningom. Totte är rolig, han har redan tre stycken bilar men nu har han fyra! Haha, alla har vi våra laster och min är väl shopping dårå. Medans dom var och hämtade bilen så var jag och Britt-marie (tottes fina mamma) på Birsta och shoppade loss, för det gjorde vi verkligen! Hon gillar kläder och skor (!) minst lika mycket som jag så det är alltid kul att gå i affärer med henne. Jag fick iaf med mig två par skor hem och lite annat med som jag kan visa upp i bloggen lite senare. Britt-marie hittade ett par boots från clarks som hon letat efter jättelänge på rea dessutom, vart så glad för hennes skull! Totte köpte en trench coate som han har varit ute efter. Måste säga att rean på birsta city var grym, halva reapriset och 70% off på massor av kläder och skor. Scorett hade utförsäljning och jag var på väg att köpa ett par boots med guldspännen som jag suktat efter hela vintern, men jag la band på mig och struntade i dom.
Sen gick vi en obligatorisk runda inne på Ikea, köpte lite galgar, värmeljus, lakan och sånna nödvändiga saker, sedan år vi middag på Ikea innan vi körde hemmåt igen.



Totte och Stefan åt köttbullar, såklart :)



Jag och Britt-marie åt kycklingfilé med pommes bea och ratatouille, gott!

Elle

Så i fredags gick elle-galan av stapeln i Stockholm, grand hotell. Dagen då alla inbjudna satsar allt för att vara snyggast på galan och ha den snyggaste klänningen. Tjejerna försöker överträffa varandra, ibland blir det bra, ibland inte så bra. De här tycker jag var dom bäst och värst klädda


Bäst klädda:


Elin Kling   Caroline Winberg

Marcella, Elenore Nygårds  Frida, Sofi Fahrman

 

Malin Baryard  Pamela Bellafesta


Karolina Skande  Linda Sundblad




Värst klädda:


Robyn, hon vann pris för decenniets stilikon men det här var inte snyggt.

 Bea Szenfeld, grisskärp och kaffekanneväska? Vad ska jag säga...

Ingela Klementz Farago, rosa strumpbyxor och innebandyglasögon. Inte snyggt!
 

Dom som vann pris var bland andra

Noomi Rapace - Bäst klädda skådespelerska

Agnes Carlsson- Bäst klädda artist

Musse Hasselvall - Bäst klädda man


(Ursäkta det röriga inlägget)


Fredagsmys

Nu ska vi mysa ner oss i soffan med godis och popcorn och kolla på let´s dance. Hanna kom till Umeå idag så det blir att umgås mycket med henne i veckan, hon stannar i tio dagar denna gång, Jihoo säger jag! Imorgon åker vi till Sundsvall så då blir det IKEA-besök och lite shopping förhoppningsvis!

Det här har jag skuttat runt i idag:



Hoppas ni har en mysig fredagkväll!

Min lediga dag

Idag kom äntligen mitt nya visa-kort, skönt att ha sin ekonomi tillbaka. Har varit ledig idag så jag passade på att göra bort lite ärenden på stan. Jag köpte nytt batteri till bankdosan, nya spotlights till hallen, var på apoteket och så hämtade jag ut en topp som jag hade lagt undan. Mötte även upp Jessica på en fika på stars, kul att sitta och skvallra och catcha up lite sen sist. Tiden rann iväg och när vi kollade på klockan så hade vi suttit där i tre timmar och surrat och druckit gratiskaffe ;) trevligt var det iaf, har saknat den filuren! Träffade även en annan kompis Nina på stan, hon är så duktig och utbildar sig till polis. Hon har bara fyra månader kvar sen är hon aspirant ett halvår sedan är hon färdig polis. Det är sjukt hur snabbt tiden går, nyss gick vi på gymnasiet! Nu har jag och Totte ätit en god middag och snart ska vi kolla på robinson. Fick just reda på att jag måste jobba imorgon fast jag egentligen skulle vara ledig, men sånt är livet! Det får bli en tidig kväll.




Jag och Jessan


Catja från Paradie i Idol



Catja från Paradise Hotel skämmer ut sig på Idol audition. Haha undra vilket år det var?

Necklace

Jag gillar STORA halsband

                   

 




Detta från Marni skulle gärna få hänga runt min hals, men 8500 kr känns lite saftigt ;)

 

 

Bilder: freshnet, elle, thesartorialist


Snökaos

Jag hade tänkt ta cykeln till jobbet idag i vanlig ordning, jag var lite skeptisk pga vädret. Men jag cyklar ju i ur och skur så jag trodde att det skulle gå bra. Det slutade med att jag fick lämna cykeln ca 200 m hemifrån och gå istället. Det var så spårigt och vinden grep tag i en så att jag nästan kastades av vägen. Sen så undrar jag vart alla 500 plogbilar som vägverket skulle sätta in runt om i Umeå håller hus! Det verkar som att det är storm i hela landet idag, flyg och färjor är inställda överallt. Inatt skulle i alla fall vinden börja avta och så kommer kylan istället, frågan är vad som är bäst?





Klädd som en eskimå trotsade jag snöovädret

Snyggt på JC

Sprang in på Jc idag före jobbet för att köpa ett par skitsnygga tajts som jag sett på nätet. Det visade sig att de var ett tag sen dom hade inne de tajtsen och de skulle inte få in fler. Jag vart lite besviken eftersom att de var ruskigt snygga, men jag kikade runt lite i butiken och hittade ett par andra tajts som var skitsnygga, så jag slog till på dom istället och känner mig minst lika nöjd!



De här tajtsen med räfflade knän var jag egentligen ute efter




Men de här tajtsen kom jag därifrån med


Guldbaggegala

Igår visade svt1 guldbaggegalan på TV, slängde ett öga medan jag var på jobbet. Snyggast av alla var helt klart Joel Kinnaman. Här är några andra som också var fina:

                              
                                      

Rebecca Sheja och Fiona Fitz Patric

Andreas Wilson med sällskap

Eva Röse och hennes man

Jenny Östergren och Niklas Strömstedt



Snyggast var Joel Kinnaman



De som fick guldbaggar var:

Bästa film Män som hatar kvinnor
Bästa regi Lisa Siwe
Bästa kvinnliga huvudroll Noomi Rapace
Bästa manliga huvudroll Claes Ljungmark
Bästa kvinnliga biroll Anki Lidén
Bästa manliga biroll Kjell Bergqvist
Bästa manuskript Ulf Malmros
Bästa foto Hoyte van Hoytema
Bästa utländska film Det vita bandet/Das weiße Band
Bästa kortfilm Skrapsår
Bästa dokumentärfilm Ebbe - The Movie
Gullspira 2010 Maggie Widstrand
Biopublikens pris Män som hatar kvinnor


Källa: stureplan.se


Indiska i vår

Indiska har redan börjat få in en del vårnyheter i butiken. Kikade in på deras hemsida och de kommer att få in mycket fint framöver. Här är mina personliga favoriter:


                           



Surströmming?!

Har varit hemma hos mamma på Lodjursvägen idag och ätit surströmmingslunch. Mamma och hennes väninna Åsa brukar träffas ungefär en gång i månaden året runt och äta surströmming. Vissa håller sig till sommarsäsongen men inte dom! Haha Det är lite roligt för Åsa äter nästan bara romen från surströmmingen och de strömmingar som är utan rom är det ingen som äter, så idag öppnade vi nio (!) burkar. Så det blir en hel del som hamnar i soporna efteråt. Grannarna som gick förbi sneglade in genom fönstret när de kände lukten och undrade säker vem fan som äter surströmming i Januari. Men gott var det i alla fall! Fick höra lite skvaller också, Åsas systerson har varit tillsammans med Jane Timglas (mammas pojkar) så Åsa känner henne rätt bra. Hon berättade bla att Jane har haft en fling med snyggingen Joel Kinneman från "Snabba cash", men nu var dom tydligen bittra fiender pga att Jane skrivit om det i sin blogg.

Jag och min fina mamma


Acne

Fräna jeans med påsydd mocka från Acne. Dom vill jag ha!


Triss

Örhängena som jag skrivit om tidigare såldes i 3-pack så nu har jag dem i svart, rött och guld.

  


ELLE-gala 2010

Nu på fredag den 29/1 hålls elle-galan på Grand Hotel i Stockholm, där utses bla årets bäst klädda kvinna och man. Konfrencier för andra året i rad är snygga Josephine Bornebusch som själv vunnit pris för "bäst klädda kvinna" 2009 av tidningen Café. Roligt att hon hann med att byta klänning typ tio gånger på förra årets elle-gala. Någon jag tycker klär sig riktigt snyggt och skulle förtjäna att vinna i år är Josefine Crafoord.

Här är ett axplock

                     


Pics: finest.se / stureplan.se

Ullared

Hittade igen denna bild från våran Ullaredstripp i julas. Passade på att åka dit när vi ändå var nere och hälsade på släken i Blekinge mellan jul och nyår. På morgonen åkte vi från Olofström, förbi Hässleholm där kusin Annika bor bytte upp oss till hennes minibuss så att vi alla skulle rymmas. Det var jag, totte, karl, faster Ulla och kusinerna Micki, Dea och Annika som åkte iväg. När vi var framme och kom in i själva varuhuset , tror kl var ca 11 så kom vi direkt överrens om att vi skulle träffas vid entrén igen kl 14. De som har vart där förut och har lite rutin vet att det inte är lönt att försöka gå i samlad trupp, alla drar ändå åt olika håll direkt. Lite besvikna vart vi dock, hade kanske byggt upp lite högre förväntningar inte minst efter att man sätt dokusåpan Ullared på TV, vi trodde att det skulle vara mkt större! Vi kom iaf därifrån med några små fynd, en jeansskjorta från herr avdelningen fick jag med mig hem bla. Butikerna som var runt omkring var dock hyffsat bra, fyndade lite på MQ Outlet, sen så köpte jag ett par snygga vita täckbyxor från en Sport Outlet, blir perfekta att åka skidor i! Det är hur som helst kul att ha varit där, känns som någonting man bara Måste göra någon gång i livet som svensk medborgare! ;) haha



Jag ser helt lyrisk ut!



Hann även med lite kändisspotting, mitt i butiken satt Thomas Deutgen som tydligen varit med i dansbandskampen (!) och signerade skivor. Tog denna bilden åt farmor som gillar honom mkt för han sjunger inte bara i dansband han är norrlänning också! :)

Party

Hade riktigt kul igår. Det var många trevliga damer hos Jenny där vi började kvällen med gott rosé vin. Supermysig lägenhet hade hon också, hon hade hunnit få till det riktigt fint redan. Vid 23 tog vi en taxi till schlagerklubben där vi dansade loss. Har alltid har roligt där, perfekt att kunna gå emellan schlager och cover, alltid kul att dansa till hurtiga schlagerhits  men ibland blir det för mkt av det goda så då är det perfekt att gå över till cover där de spelar skön rock musik. Lyckades drälla bort mitt visakort i taxin också, tur att swedbank har så smidig spärrtjänst, det gick på en minut att spärra kortet och så skickar de ett nytt inom fem bankdagar. Det är inte kul att ha ett borttappat bankkort, speciellt inte när lönen är på ingående :/ hur som helst, det var många kända ansikten ute i vimmlet igår. Träffade bla mamma och Dennis som var ute och svängde sina lurviga, de hade haft firmafest så de hade varit där sedan tidigt på eftermiddagen och ätit god supé. Tror vi var sist ut när det stängde iaf, synd att krogen stänger så tidigt i Umeå annars hade man lätt hållit igång några timmar till går, just när man har som roligast tänds lamporna och alla måste gå hem. Här kommer några bilder från igår










Saturday night

Har precis ätit middag, det vart lax, sallad med tomat gurka och mozarella och chili/paprika creme fraishe, mums! Kändes som en nyttig middag för att vara lördag! Ska på inflyttningsfest hos Jenny på tomtebo ikväll, det var hundra år sedan jag träffade henne nu så det ska bli riktigt kul! Blir upphämtad här hemma om en halvtimme ungefär. Sitter och laddar upp med Jason Derulo - whatcha say , skön låt men som man säkert är less på om en vecka! Ha en trevlig lördagkväll! ;) 



Så här ser jag ut, klänningen med kedjor och axelvaddar kommer från Kii


Vår modevisning

Igår eftermiddag höll Frida Fahrman en modevisning i Östermalms tunnelbanestation i samarbete med Kanal 5 och Sthlms lokaltrafik, en del snygga vårkläder visades upp av kändisar som agerade modeller, här är några av dem:



Frida Fahrman själv var snyggast av alla



DJ Fiona F P



Bloggerskan Linn Herbertsson



DJ och skådespelare Rebecca Scheja



Stureplansprofilen Rebecca Simonsson



Sångerskan Anna Sahlin


Bilder: stureplan.se

Fredagkväll

Är hemma hos pojkvännens föräldrar i Obbola. Vi köpte med oss fläskfilé så vi har ätit en god middag och druckit vin, nu kollar vi på lets dance. Mysig fredagkväll!





På mig har jag tunika och halsband från lindex och pälsväst från HM



Nit dekoration på axlarna







Converse

Dessa snyggningar fick jag av mamma i juklapp, perfekt vardagssko. Modellen heter "All Star Light Leather Hi" och är alltså i brunt skinn, jag gillar att sulan är mkt tunnare än på den vanliga All Star skon som känns lite klumpig. Hur som helst, de blir ett bra komplement till mina vita klumpiga converse. Riktigt bekväma är de också.



frk

En bild på mig från i julas, fråga mig inte vad jag gör på bilden ;)

Kjol och topp med guldnitar från frk båda är köpta på Åhlens,


Forever 21

Tydligen så ska butiken Fashion i U2 gallerian här i Umeå ta in kläder från den Amerikanska budget klädkedjan Forever 21. Tror verkligen på den idén ifall de har en bra inköpare. De har mycket fina kläder men också mycket skumma kläder som jag inte skulle sätta på mig om jag så fick betalt för det, haha. Hoppas att de kan sätta  realistiska priser bara, lite dyrare än i USA blir det säkert pga ev fraktkostnader som butiken kommer att få betala. Under Januari månad skulle de första kläderna komma in, så det blir något att se fram emot.

Här kommer några av mina favoriter:




        

Trend?

Nytt tillskott i gargeroben, t-shirt klänning från HM med havsmotiv, gillar den mycket. Tror att den är från Hm Trend men är inte säker. Visst är det förresten värdelöst att Trend inte finns här uppe i Umeå? Har man tur så kan man klicka hem trendplaggen på nätet, men det blir så mkt mer onständigt ifall man skulle behöva returnera/byta osv. Nä jag tycker att HM Trend ska finnas på åtminstonde Hm i stan! Hursom helst, klänningen är i strl XS men är väldigt stor i modellen, skön och slapp modell 100% organic cotton. Kommer att kunna använda den både till vardags och till fest beroende på vad jag har till. En bra investering men andra ord! :)



Sonia Rykel pour HM

Snart släpps kollektionen Sonia Rykiel pour HM som är deras andra samarbete. Den förra kollektionen bestod mest av underkläder och accessoarer, själv så kom jag över ett randigt underklädesset i de klassiska Sonia Rykel signatur färgerna.



Den 20 februari släpps den andra kollektionen som består av plagg som tröjor och klänningar, priserna är helt klart överkomliga och som det ser ut så kommer det finnas en hel del fina plagg. Så kl 10.00 den 20 ferbuari får man sitta beredd att klicka hem gobitarna online.


Mer inspiration



Snyggt med chinos i baggymodell, kombinerat med vitt linne och kavaj blir det riktigt fräsht



Denna outfit på Gwyneth Paltrow är klockren , älskar de smala jeansen tillsammans med den vita kavajen. Tycker att det är så snyggt med smala jeans som slutar precis vid fotknölarna.



Tajts tillsammans med en stickad oversize tröja är en kombo som jag själv ofta kör på, brukar rulla upp ärmarna på tröjan och så tycker jag att ett det är snyggt att piffa upp med lite accessoarer som några långa halsband eller en snygg mössa tex.



Lappade jeans ser man överallt nu, finns i många olika tvättar och modeller bla på HM, Monki och Bikbok.
Jeansskjortan är också ett plagg jag gillar, finns så mkt variationsmöjligheter, den passar till nästan allt, just nu är jag sugen på en i en ljusare tvätt.



Snyggt att bryta av en färglös outfit med någon knalligt, gillar även dragkedjorna på shortsen som en snygg detalj.



Älskar stora halsband, detta med gröna stenar är inte att leka med

Fyndat

Mitt senaste inköp är dessa byxor från HM i lack och twill. Den yttre delen av benet är i lack och insidan i twill och så är det dragkedjor i bensluten, tajta som korvskinn. 149 kr fick jag punga ut för dessa snyggingar på rean, ett riktigt kap!


Ankare

Dessa snygga örhängen hittar du på KappAhl just nu. Snyggt att matcha till vårens alla randiga plagg. Har inte bestämt mig för vilka jag ska köpa än, alla var snygga men just nu lutar de mest åt dem med guld på.


Sjuk

Ligger hemma och är förkyld, inte roligt alls. Så jag passar att kolla igenom gamla bilder på datorn och hittade dessa som får mig att längta efter varmare tider.

jag och hanna innan utgång

Jag och Hanna fjantar oss i hissen före utgång :)



Totte jag och Alex på fest hos Peter och Mona i sommras
 
 

Jag och Mernaz på Hannas balkong i Rotebro



Jag, Vicki och Louise i Ersmark i sommras



Jag och alkoholen vi fick med oss hem från Tallinkryssningen :)



Matilda, Hanna Jag och Mernaz i Stockholm i sommras



Poolparty hos Vicki :)

Inspiration

Har varit ute efter skor liknande de på bilden ett tag nu men det verkar inte vara det lättaste att hitta. Jag tycker det är snyggt med "herrskor" på tjejer. Snyggt med ändå avslappnat liksom. Någon som vet vart man kan hitta något liknande?
 

Hej Hej

Första inlägget i den här bloggen. Bjuder på en bild från i sommras


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0